Vier verdachten aangehouden bij hennepkwekerijen

Geplaatst op 12 augustus 2010, om 19:01 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft woensdag 11 augustus in Winterwijk op vier locaties een onderzoek ingesteld naar hennepkwekerijen. Er werden vier verdachten aangehouden en tientallen planten en apparatuur in beslag genomen.

De politie had tips over kwekerijen die geëxploiteerd zouden worden aan de Wheme, de Nagtegaalstraat, de Europalaan en de Abeelstraat in Winterswijk. Besloten werd om tijdens een gecoördineerde actie naar deze adressen te gaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de Wheme werden twee moederplanten met enorm veel toppen aangetroffen. De 24-jarige bewoner werd aangehouden. Op de Nagtegaalstraat werden twee plantages aangetroffen, één in de schuur en één op een slaapkamer. Er werden zo’80 planten aangetroffen.Een 41-jarige bewoner werd aangehouden.

Op de Europlaan werd een 35-jarige man aangehouden. Bij hem werd in de woning een isolatietent aangetroffen waarin tientallen henneptoppen werden gedroogd. Tot slot leverde een onderzoek in de Abeelstraat op de bovenverdieping een hennepkwekerij voor 250 planten op, die net geoogst bleken. Ook was men er met de kweek van stekjes bezig. Hier bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt en de 28-jarige bewoner werd aangehouden.

Op alle locaties werd apparatuur in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.