Tweetal aangehouden na conflict in Nunspeet

Geplaatst op 20 augustus 2010, om 12:33 uur

NUNSPEET – De politie in Nunspeet heeft donderdagavond 19 augustus twee personen aangehouden bij een conflict aan de Duinweg.

De politie kreeg rond 21:00 uur de melding dat er aan de Duinweg iemand onder invloed van alcohol een boom zou omzagen. Ter plaatse waren er meerdere personen aanwezig en waren er meerdere sporen van zaagactiviteiten te zien. Ook stond er een boom mogelijk op het punt om te vallen. Geen van de aanwezigen verklaarde iets te weten. Op een gegeven moment werd de sfeer grimmig richting de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Door de komst van een politiehondengeleider met hond keerde de rust terug. Voor de veiligheid is de brandweer ter plaatse gekomen om de boom om te zagen. De aanwezigen moesten hiervoor het perceel verlaten. Een 41-jarige Nunspeter was het hier niet mee eens en wilde terug naar het perceel. Na diverse waarschuwingen is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Harderwijk. Een 51-jarige Nunspeter is hierbij aangehouden en beboet voor wildplassen. De politie doet onderzoek naar het incident.