Zeven aanhoudingen voor geweldsincidenten in Zutphen

Geplaatst op 10 augustus 2010, om 20:34 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 10 augustus in alle vroegte zeven jongemannen aangehouden die verdacht worden van mogelijke betrokkenheid bij een geweldsincident in Zutphen en de daarop volgende vernieling van een auto. De incidenten deden zich op woensdag 28 juli en de daarop volgende nacht voor in het Zutphense centrum en in de wijk Leesten.

Op de bewuste woensdagavond werd de fiets van de echtgenote van een 52-jarige Zutphenaar op de Laarstraat in Zutphen gestolen. Toen hij de verdachte hierop aansprak werd de Zutphenaar door meerdere jongeren ernstig mishandeld. In eerste instantie was bekend dat een 38-jarige man uit Warnsveld die het slachtoffer te hulp schoot, ook mishandeld werd. Inmiddels heeft nog een derde slachtoffer, een 52-jarige Warnsvelder, aangifte gedaan van mishandeling.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Later in de nacht vonden er in Warnsveld en Leesten twee incidenten plaats die kennelijk met de mishandeling in Zutphen te maken hadden. In Warnsveld werd een ruit van een woning vernield en enkele bloempotten voor de woning moesten het ook ontgelden. In Leesten werd een auto zwaar beschadigd.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft de politie in de afgelopen periode al vijf verdachten van het incident in Warnsveld verhoord. Deze jongemannen zijn in de leeftijd van 20 t/m 23 jaar.

De vandaag aangehouden jongemannen worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandelingen in het centrum van Zutphen en de vernieling van de auto in Leesten.

De verdachten zijn in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar en komen net zoals de andere verdachten uit de gemeente Zutphen.