Bende winkeldieven aangehouden

Geplaatst op 8 september 2010, om 14:07 uur

ERMELO – De politie heeft het onderzoek naar twee winkeldiefstallen in Ermelo op 18 mei eerder dit jaar afgerond. Er werden in totaal vijf personen, drie vrouwen en twee mannen, allen afkomstig uit Harderwijk, aangehouden.

Op 18 mei vond er bij een sportzaak aan de Stationsstraat en bij een kledingwinkel op De Enk een winkeldiefstal plaats. Uit het onderzoek blijkt dat twee verdachte vrouwen van 17 en 20 jaar, bij beide winkels kleding hadden ontvreemd.

Bij de sportwinkel werden een grote hoeveelheid heren T-shirts weggenomen en bij de kledingwinkel diverse dameskleding.

Een derde vrouwelijke verdachte (20)  heeft zich schuldig gemaakt aan heling. Zij had een jurkje van één van de bovenstaande verdachte aangenomen en geleend, terwijl ze had kunnen weten dat deze gestolen was.

Twee mannen (21 en 23 jaar) waren behulpzaam. De 23-jarige zorgde voor vervoer met een auto. De andere verdachte gaf min of meer opdracht aan de eerste twee vrouwelijke verdachten om kleding voor hem te stelen. Daarnaast leidde hij in de kledingwinkel een medewerkster af, waarmee hij de twee vrouwelijke verdachten gelegenheid bood kleding weg te nemen. Alle verdachten zijn afkomstig uit Harderwijk. De politie maakt proces-verbaal op.