Beschonken fietser botst in Zutphen

Geplaatst op 29 september 2010, om 15:58 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 29 september een 34-jarige automobilist uit Zutphen en een 22-jarige fietser uit Warnsveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist omstreeks 01:00 uur staande op de Voorsterallee in Zutphen voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,6 promille. Met een rijverbod is de man weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van de fietser werd een blaastest afgenomen, omdat deze persoon betrokken was bij een aanrijding met een andere fietser op de Ida Gerhardtsingel in Zutphen. Hierbij raakte niemand gewond. Uit de blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies ook hij 0,6 promille. Met een rijverbod op zak, kon ook de fietser weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.