Politie zoekt getuigen van diefstal bij ruitersportwinkel

Geplaatst op 29 september 2010, om 15:58 uur

EMPE – De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal bij een ruitersportwinkel aan de Emperweg in Empe op dinsdagmiddag 28 september. Hierbij waren mogelijk de inzittenden van een witte bestelauto, merk Ford betrokken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Deze auto werd later in de middag in Zutphen aangetroffen. De twee inzittenden, een 21- en 35-jarige man uit Zutphen, zijn aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen die de auto bij de winkel, dan wel op andere locaties, hebben zien rijden.

De politie kreeg omstreeks 12:45 uur de melding dat de winkeleigenaar van de ruitersport-shop een auto hard had zien wegrijden bij zijn winkel. Men bleek er vandoor te zijn gegaan met een kassalade met geld. Het voertuig betrof een witte Ford bestelauto. De politie heeft direct in de omgeving een zoektocht ingezet en omstreeks 13:30 uur werd het betreffende voertuig in Zutphen op de Emmerikseweg aangetroffen.

De twee inzittenden, twee mannen uit Zutphen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De bestuurder, 21 jaar, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook de auto bleek onverzekerd en geen geldige keuringsrapporten te hebben. Hiervoor werd de 21-jarige man bekeurd. De gestolen kassalade is later die dag leeg teruggevonden nabij de spoorwegovergang op de Weg naar Voorst.

De politie vraagt getuigen die op deze dag het voertuig hebben zien rijden, dan wel andere verdachte situaties hebben gezien bij de ruitersportwinkel. Wanneer iemand heeft gezien dat de kassalade uit een auto werd gegooid, is die tip ook welkom bij de politie. U kunt contact opnemen via 0900-8844.