Bivakmuts en breekijzer op de achterbank - GelreNieuws        

Bivakmuts en breekijzer op de achterbank

Geplaatst op 27 september 2010, om 16:56 uur

WINTERSWIJK – Zondagavond 26 september heeft de politie twee Duitse mannen van 18 en 22 jaar aangehouden die kort daarvoor betrokken waren bij een aanrijding. De mannen zijn aangehouden wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Bij de aanrijding raakte een 16-jarige bromfietsster uit Winterswijk gewond.

De aanrijding vond rond 21:30 uur plaats. Het 16-jarige meisje reed achter de auto waar de twee mannen in zaten. Op het kruispunt Tuunterstraat – Gasthuisstraat in Winterswijk gaf de bestuurder van de auto richting aan naar rechts, en zette het afslaan ook daadwerkelijk in. Toen de bromfietsster de auto wilde passeren, sloeg de auto alsnog onverwachts linksaf, zonder het 16-jarige meisje op te merken. Een botsing tussen beide was het gevolg. Het meisje is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd en haar bromfiets raakte beschadigd.

Bij de afhandeling van de aanrijding merkte de politie op dat beide mannen ondermeer een bivakmuts en een breekijzer op de achterbank hadden liggen. Hierop zijn beide mannen aangehouden en is er een onderzoek ingesteld in hun auto. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De 22-jarige bestuurder heeft een boete gekregen van in totaal bijna 500 euro, inclusief boetes voor te gladde banden en het niet voeren van een kentekenplaat. De boete is betaald en de mannen zijn heengezonden. De politie heeft de aanrijding nog in onderzoek.