Brand school Heerde in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 27 september 2010, om 16:18 uur

HEERDE – Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 28 september aandacht aan de brand die op zondag 29 augustus de Prinses Margrietschool volledig in de as legde. Uit forensisch sporenonderzoek is gebleken, dat de school zeer waarschijnlijk opzettelijk in brand is gestoken.

In dat verband toont de politie een opvallende jas, die na de brand is aangetroffen. De verzekeringsmaatschappij heeft nu een beloning uitgeloofd voor informatie die leidt tot het bekend worden van de daders. Vooraf aan de uitzending wordt een SMS-Alert bericht verstuurd om mensen op de uitzending te attenderen.

De politie heeft in het onderzoek naar de brand die in de nacht van zaterdag op zondag 29 augustus de Prinses Margrietschool in de as legde, de nodige verklaringen opgenomen. De brand werd rond 04.45 uur gemeld en bij de komst van de brandweer was het vuur zo hevig, dat de school niet meer te redden was.
Wel kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende sporthal.

Duidelijk is dat er die nacht tussen 03.00 uur en 04.00 uur meerdere strafbare feiten in de wijk Zuppeld, waar de school gelegen is, zijn gepleegd. Het gaat daarbij om het leksteken van autobanden en de diefstal van een vlag met een familiewapen.

In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 28 september aandacht besteed aan de brand. Na de brand is op het schoolplein een jas aangetroffen, die tot op heden niet als vermist is aangegeven. Aangezien het geen jas van een basisschoolscholier kan zijn, sluit de politie niet uit, dat deze van iemand is, die mogelijk betrokken is bij de brandstichting. De politie vraagt allereerst of de eigenaar zich wil melden. Het is mogelijk dat de eigenaar zich niet meldt en daarom vraagt de politie aan de kijkers: wie herkent deze jas, wie weet van wie deze jas is of kent iemand met een dergelijke jas die nu die jas niet meer draagt.

Het gaat om een zwarte jas van het merk Hound met de maat XL. De merknaam staat met grote letters op een blauwe achtergrond op de mouw.

Voorafgaand aan de uitzending van Opsporing Verzocht verstuurt de politie een SMS-Alert bericht aan inwoners van Heerde om zoveel mogelijk mensen op de uitzending te attenderen.

Door de verzekeringsmaatschappij is een aantrekkelijke beloning uitgeloofd voor informatie die leidt tot het bekend worden van de daders van deze brandstichting.

De politie vraagt mensen die informatie over de brand hebben, contact op te nemen met 0900 – 8844 of met Meld misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Er kan ook anoniem contact worden opgenomen met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079 – 3458999.