Gewapende overval op supermarkt Ermelo

Geplaatst op 10 september 2010, om 12:22 uur


ERMELO –
Vrijdagochtend 10 september hebben twee mannen even na 08:00 uur een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Leeuwerikstraat in Ermelo. Niemand raakte gewond. Één overvaller is aangehouden, de ander wist te ontkomen.

De politie ontving om 08:11 uur de melding over de overval. Vlakbij de supermarkt bleken twee medewerkers van de supermarkt één van de overvallers te hebben overmeesterd op een parkeerplaats aan de Herderlaan. De politie heeft deze man, een 25-jarige inwoner van  Ermelo, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De andere overvaller wist te ontkomen.

De twee overvallers waren vlak nadat de supermarkt was open gegaan binnengekomen en hebben diverse supermarktmedewerkers bedreigd met een wapen. Daarna zijn zij met een geldbedrag op de fiets gevlucht. Twee supermarktmedewerkers sprongen in de auto en zijn op zoek gegaan naar de overvallers. Zij troffen beide overvallers aan op een parkeerplaats aan de Herderlaan. De supermarktmedewerkers hebben één overvaller overmeesterd, de ander wist te ontkomen op een kleurige moutainbike. De overmeesterde man had een geldbedrag bij zich. Het is niet helemaal duidelijk of dit de hele buit of een deel van de buit is.

De op de vlucht geslagen man is ongeveer 20 jaar oud, heeft een getinte huidskleur, kort, stekelig haar en is ongeveer 1,75 m. lang. Hij droeg donkere kleding. De politie heeft een SMS-alert bericht verstuurd in de buurt om mensen die de man wellicht hebben gezien op te roepen de politie te bellen via 0900-8844, en vooral zelf geen actie te ondernemen, aangezien de man gewapend kan zijn.

Op de plek van de overval heeft de politie een onderzoek ingesteld.