Jongeren gewond bij botsing met gestolen auto - GelreNieuws        

Jongeren gewond bij botsing met gestolen auto

Geplaatst op 5 september 2010, om 06:40 uur


ZUTPHEN/EEFDE
– De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 september de vijf jongeren (16-19 jaar) aangehouden nadat de auto waarin zij zaten op de Kapperallee in Zutphen tegen een boom was gebotst. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan.

Het ongeval werd kort na 1:30 uur gemeld. De auto kwam vanuit de richting Almen en reed richting Zutphen. Toen de bestuurder vanaf de Almenseweg de Kapperallee op wilde rijden vloog de auto uit de bocht en botste tegen een boom. De inzittenden wisten de auto zelfstandig te verlaten. Toen de gewaarschuwde hulpdiensten arriveerden werden drie inzittenden bij de auto aangetroffen, een 16- en een 17-jarige Zutphenaar werden een stuk verderop  – ter hoogte van de Voorsterallee – staande gehouden door de politie. Onderzoek van de politie wees uit dat de auto op 3 september was gestolen in Aalten.

Omdat geen van de vijf jongeren wilde verklaren wie er achter het stuur gezeten had, zijn alle vijf aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en/of heling.

De drie jongeren die bij de auto werden aangetroffen zijn twee jongens uit Zutphen van 17 en 18, en een 19-jarige jongen uit Den Haag. De twee jongens uit Zutphen bleken botbreuken te hebben opgelopen, zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 19-jarige was ongedeerd. Van de weggelopen jongens is de 17-jarige overgebracht naar het ziekenhuis in verband met rugklachten. Van de jongeren is ook bloed afgenomen om achteraf te kunnen vaststellen of de bestuurder, zodra vastgesteld is wie dat was, teveel gedronken had.

De politie heeft een onderzoek ingesteld om de toedracht van de aanrijding, en de diefstal van de auto, vast te stellen. Getuigen of mensen die meer weten over de aanrijding of diefstal kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).