Motorrijder zwaargewond bij ongeval

Geplaatst op 1 september 2010, om 10:05 uur

NIEUW MILLINGEN – Een 44-jarige motorrijder uit Apeldoorn is woensdagmorgen 1 september ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Amersfoortseweg in Apeldoorn, nabij de rotonde Nieuw Millingen. Een traumaheli werd ingezet om het slachtoffer ter plaatse medische hulp te verlenen. De motorfiets vloog na het ongeval in brand.

Het verkeersongeval, tussen en personenauto en een motorfiets, vond kort na 09.00 uur plaats op de Amersfoortseweg, vanuit de richting Apeldoorn bezien, even voorbij de rotonde Nieuw Millingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De auto en motorrijder reden achter elkaar in de richting Voorthuizen. De motorfiets botste achterop de personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Pijnacker, toen deze afremde, vermoedelijk om een inrit in te rijden. Door de aanrijding vloog de motorfiets in brand.

De motorrijder raakte vrij ernstig gewond. Medewerkers van de ambulancedienst en traumaheli verleenden medische zorg. Het slachtoffer liep geen brandwonden op. Het slachtoffer werd per heli overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De brandweer heeft de brandende motorfiets geblust.

De inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd.

De verkeersongevallendienst van de politieregio NO-Gelderland is ter plaatse een onderzoek gestart naar de juiste toedracht. Het doorgaande verkeer is tot na het middaguur gestremd geweest en werd omgeleid via de A1.