Oude autobanden gedumpt in ’t Woold

Geplaatst op 6 september 2010, om 17:38 uur

WINTERSWIJK – In een bosperceel aan de Rauwershofweg in buurtschap ’t Woold van de gemeente Winterswijk, zijn in het afgelopen weekeinde ruim 30 oude autobanden gedumpt. De politie onderzoekt de herkomst van de banden en is op zoek naar tips en getuigen.

Maandagochtend 6 september kwam bij de politie de melding binnen van de gedumpte autobanden. Het betreft meer dan 30 versleten banden. Ze  hebben verschillende afmetingen en zijn vermoedelijk met behulp van een aanhangwagen, bestelauto of vrachtauto vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vanaf het begin van dit jaar zijn er in het rond Winterswijk en omgeving meerdere keren oude autobanden gedumpt. Intussen betreft het naar schatting in totaal al zo’n 400 banden.

De politie weet nog niet waar de banden vandaan komen, maar houdt er ook rekening mee dat de banden vanuit Duitsland zijn gedumpt.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die nabij dat bosperceel een verdachte situatie of een vervoermiddel hebben gezien, dat in verband kan worden gebracht met het dumpen van de autobanden. Men kan bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.