Passantenonderzoek Epse na inbraak - GelreNieuws        

Passantenonderzoek Epse na inbraak

Geplaatst op 24 september 2010, om 18:18 uur

EPSE – De politie heeft met meerdere agenten vrijdag 24 september een passantenonderzoek ingesteld naar aanleiding van de mishandeling van een bewoner op de Dortherweg in Epse een week geleden. Het slachtoffer had twee inbrekers overlopen en werd door hen mishandeld.

De politie heeft vandaag ongeveer 60 passanten gesproken op en in de omgeving van de Dortherweg. De mensen reageerden heel positief op het passantenonderzoek. Uit de gesprekken met passanten zijn enkele waardevolle tips naar voren gekomen die nader zullen worden onderzocht door de politie.

In de afgelopen dagen is de politie druk bezig geweest met het onderzoek naar de twee verdachten die op vrijdagochtend 17 september rond het middaguur werden overlopen door de bewoners van een woning aan de Dortherweg in Epse en vervolgens de man mishandelden. De gemaskerde mannen wisten te ontkomen in vermoedelijk een blauwe VW Golf.

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, waarbij de nodige politie-eenheden werden ingezet. Er werd een SMS-Alert bericht verstuurd met een deel van het kenteken en een in de buurt aanwezige politiehelikopter werd ingezet om de vluchtauto op te sporen. Inmiddels was het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft meerdere mensen gesproken en zoekt nog contact met een meisje op een fiets die rond 11.30 uur voor de gesloten overwegbomen aan de Dortherweg heeft gestaan. Zij is mogelijk een belangrijke getuige. De politie heeft een beperkt signalement van de verdachten omdat zij bivakmutsen op hadden. Zij zijn naar schatting tussen de 25 en 30 jaar oud.

De politie vraagt mensen die meer over weten over wat er is gebeurd en nog geen verklaring hebben afgelegd contact met de politie op te nemen. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.