Verzet bij aanhouding automobiliste

Geplaatst op 26 september 2010, om 15:29 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagavond 25 september een 41-jarige vrouw uit Almen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw werd op de Den Elterweg in Zutphen gecontroleerd. Zij verzette zich bij haar aanhouding. Haar bijrijder, een 46-jarige man uit Zutphen, beledigde de agenten en werd ook aangehouden. De man bleek in het bezit van een verboden wapen.

Surveillerende agenten hielden omstreeks 20:20 uur de automobiliste staande op de Den Elterweg. De blaastest op straat wees uit dat de vrouw onder invloed was van alcohol. De vrouw verzette zich bij haar aanhouding. Haar bijrijder, een 46-jarige man, bemoeide zich met de aanhouding en beledigde meerdere malen een agent. Zowel de man als vrouw zijn meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd bij de man een verboden wapen aangetroffen, een zogenoemde ‘ploertendoder’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrouw blies bij de ademanalyse een promillage van 1,1. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor zowel de belediging als het in bezit hebben van een verboden wapen. De ploertendoder is in beslag genomen.