Vrouw in Harderwijk opgepakt na brand - GelreNieuws        

Vrouw in Harderwijk opgepakt na brand

Geplaatst op 3 september 2010, om 12:57 uur


HARDERWIJK –
In de nacht van donderdag op vrijdag 3 september heeft er een uitslaande brand gewoed in een winkelpand aan de Strandboulevard in Harderwijk. Wegens de grote rookontwikkeling zijn twaalf woningen aan Klein Oosterwijck enkele uren ontruimd.

De hulpdiensten ontvingen rond 03:45 uur een melding over de brand. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse. In verband met de grote rookontwikkeling zijn 12 woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis. Rond 05:00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Daarna heeft men de brand gecontroleerd laten uitbranden. Er was niemand aanwezig in het pand toen de brand uitbrak en niemand raakte gewond. Na het sein brand meester konden de meeste bewoners van de ontruimde woningen weer hun huis in. Één woning is enkele uren later, rond 10:00 uur, vrijgegeven in verband met mogelijk instortingsgevaar van het door brand getroffen pand.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. Rond 04:10 uur is op de Vischmarkt een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat zij riep dat ze iets met de brand te maken had. Hierop is zij aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de brand. Inmiddels heeft zij tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De politie onderzoekt nog of de vrouw daadwerkelijk iets met de brand te maken heeft. Ze wordt vandaag ook beoordeeld door een psychiater.