Wisseltruc met vals geld - GelreNieuws.nl

Wisseltruc met vals geld

Geplaatst op 5 september 2010, om 18:08 uur

DOETINCHEM – Tijdens het Stadsfeest in Doetinchem op zaterdagavond 4 september zijn een 16-jarige jongen en zijn vriendin aangesproken door een man die een biljet van 50 euro wilde wisselen. Mede door de dreigende houding van de man hebben zij het biljet aangenomen. Het bleek om een vals briefje van 50 te gaan.

De jongeren werden rond 00:30 uur vlakbij de fietsenstalling aan de Nieuwstad aangesproken door de nog onbekende man. Zij probeerden hem af te wimpelen en gaven aan geen 50 euro te kunnen wisselen, maar toen de man een wat dreigendere houding aannam overhandigden zij hem het kleine geldbedrag wat zij wel hadden. De man drukte hen daarna het valse biljet van 50 euro in handen en liep weg.

De politie wil graag weten of meer mensen gedupeerd zijn door en/of gesproken hebben met deze man. Het gaat om een blanke man van ongeveer 20 á 25 jaar oud, ongeveer 1,75 lang met kort, bruin, stekelig haar. Hij heeft een normaal postuur en een verzorgd uiterlijk en droeg zaterdagavond een zwart jack en een donkere spijkerbroek. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com