Aangehouden voor winkeldiefstal

Geplaatst op 2 oktober 2010, om 20:09 uur

APELDOORN – Soms is het je eigen personeel dat diefstal pleegt. Dit overkwam een ondernemer van een supermarkt in de Maten in Apeldoorn. De verdachte, een 24-jarige Apeldoornse werd vrijdag 1 oktober betrapt en aangehouden. In een supermarkt aan de Linie werd dezelfde middag een 64-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij betaalde maar een deel van zijn boodschappen.

De politie kreeg omstreeks 14.00 uur een melding van de supermarkteigenaar dat hij een medewerkster van diefstal verdacht. Zij zou sigaretten aan haar zus hebben gegeven, zonder dat deze daarvoor betaalde. De vrouw bekende de diefstal en terwijl de gewaarschuwde politie in de winkel met het onderzoek bezig was, meldde de oudere zus zich. Beiden zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Korte tijd later kreeg de politie een melding dat bij een supermarkt aan de Linie een 64-jarige Apeldoorner was aangehouden door winkelpersoneel. De man rekende een deel van zijn boodschappen af. De rest zat in zijn tas. Ook hij werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen het trio wordt proces-verbaal opgemaakt.