Dronken automobilist rijdt door na aanrijding - GelreNieuws        

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Geplaatst op 9 oktober 2010, om 18:12 uur

APELDOORN – Op vrijdagavond 8 oktober heeft de politie een 49-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De man was tegen een fietsster gebotst en is vervolgens doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Agenten hebben de man aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De politie ontving de melding rond 18.15 uur. Een 19-jarige fietsster uit Apeldoorn reed over het fietspad langs de Arnhemseweg in Apeldoorn. Ter hoogte van de Kraaienweg ontstond er een aanrijding met een automobilist die vanuit de Kraaienweg de Arnhemseweg opreed en hierbij de fietsster vermoedelijk over het hoofd zag. De bestuurder reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie werd gealarmeerd en het kenteken was opgeschreven.

De agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Op basis van het kenteken konden de agenten na onderzoek achterhalen wie er in de auto gereden had. De 49-jarige Apeldoorner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man een promillage van 2.2. Dat is ruim vier keer het maximum toegestane promillage. Het rijbewijs van de Apeldoorner is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.