Foto genomineerd voor Deventer Kiek 2010 - GelreNieuws.nl

Foto genomineerd voor Deventer Kiek 2010

Geplaatst op 30 oktober 2010, om 15:50 uur


DEVENTER –
De foto van een felle brand die begin juli twee panden aan de Lange Bisschopstraat in Deventer compleet verwoestte is genomineerd voor de Deventer Kiek 2010. Fotojournalist Nicolaas Kerkmeijer maakte de foto in opdracht van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

De Deventer Kiek is al 28 jaar lang een fenomeen in Deventer. Het publiek mag de beste persfoto van het jaar kiezen. Kiek Deventer is de jaarlijkse wedstrijd rondom de foto’s die in de Stentor/Deventer Dagblad hebben gestaan.  De redactie van het dagblad selecteerde tien foto’s die in aanmerking komen voor de titel van beste persfoto. zaterdag 30 oktober zijn de nominaties bekend gemaakt.

De foto van de brand is een van de geselecteerde foto’s. Nicolaas Kerkmeijer is blij verrast met de nominatie. ,,Ik kreeg van een collega een mailtje dat mijn foto was uitgekozen. Ik doe vrijwel nooit mee met fotowedstrijden. Ik heb er de tijd niet voor om foto’s uit te zoeken en in te sturen. Daarom was het een hele verrassing toen ik hoorde dat een foto van mij toch meedoet in een wedstrijd.”

Stemmen!

Het stemmen is inmiddels niet meer mogelijk. De winnaar wordt vrijdag 26 november bekend gemaakt.