Getuigen grijpen in bij drankrijders - GelreNieuws        

Getuigen grijpen in bij drankrijders

Geplaatst op 17 oktober 2010, om 17:12 uur

ERMELO – Dankzij handelend optreden van getuigen heeft de politie in Ermelo dit weekend twee drankrijders aangehouden. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd en daarnaast krijgen zij een proces-verbaal.

Een getuige had zaterdagavond 16 oktober een auto slingerend door het dorp zien rijden en waarschuwde een kennis. Op het Speulderveld werd de auto weer aangetroffen en voorkomen werd dat de bestuurster verder kon rijden. De sleutels werden afgenomen en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw, een 48-jarige Harderwijkse, bleek inderdaad teveel gedronken te hebben. Zij blies bijna 1.9 promille op het politiebureau en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook haar partner kreeg een proces-verbaal omdat hij de aanhouding van zijn vrouw bemoeilijkte.

Zondagochtend 17 oktober hield een getuige een 32-jarige automobilist aan. Deze was op een parkeerplaats aan de Stationsstraat tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst. De bestuurder, een man zonder vaste verblijfplaats, bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd door de politie meegenomen naar het politiebureau en hier weigerde hij iedere medewerking aan een onderzoek naar zijn alcoholgebruik. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook hij krijgt een proces-verbaal.