Gewapende overval op winkel in Apeldoorn

Geplaatst op 29 oktober 2010, om 16:32 uur

APELDOORN – Vrijdagochtend 29 oktober heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op de Euroland aan het Marktplein in Apeldoorn. Er raakte niemand gewond. De dader is er met een geldbedrag op de fiets vandoor gegaan.

De overval vond rond 09:20 uur plaats. De overvaller bedreigde de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen of iets wat erop leek, en ging er daarna met een geldbedrag op de fiets vandoor richting de Stationsstraat. Er raakte niemand gewond. Er waren tijdens de overval geen klanten in de winkel aanwezig.

De politie ging na ontvangst van de melding over de overval direct ter plaatse een heeft nog gezocht naar de man, maar hem helaas nog niet aangetroffen. Er is een sms-alert verstuurd over de overval met het verzoek om de politie te bellen als iemand de man gezien heeft. Daarbij is expliciet vermeld om zelf geen actie te ondernemen, de overvaller kan immers gewapend zijn. Ter plekke is een technisch onderzoek ingesteld. De winkelmedewerkers zijn opgevangen en hun verklaringen zijn opgenomen. Zij zullen in contact gebracht worden met Slachtofferhulp.

De overvaller is vermoedelijk een blanke man, met een normaal postuur en hij is ongeveer 1,70/1,75 lang. Hij droeg tijdens de overval een donkerkleurige trui, een lichte spijkerbroek en bruine schoenen. Verder had hij een capuchon of een muts op. Over de fiets waarop hij is gevlucht zijn geen nadere details bekend.

Getuigen die de man gezien hebben kunnen de politie bellen via 0900-8844.