Drie aanrijdingen op dezelfde kruising - GelreNieuws.nl

Drie aanrijdingen op dezelfde kruising

Geplaatst op 27 oktober 2010, om 21:06 uur

EIBERGEN – Op de Groenloseweg N18 in Eibergen, ter hoogte van de kruising met de Landweerdijk, vonden woensdag 27 oktober vlak na elkaar drie aanrijdingen plaats. Twee betrokken automobilisten zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 18:00 uur de melding van de ongevallen. Op de Groenloseweg ter hoogte van de kruising met de Landweerdijk was een 48-jarige automobilist uit Aalten op zijn voorganger, een 20-jarige automobilist uit Meddo, gebotst. Beiden kwamen uit de richting van Eibergen. Hierbij raakte niemand gewond en de beide partijen hadden hun voertuigen rechts in de berm geparkeerd voor de afhandeling.

Tijdens het invullen van de schadeformulieren botste op dezelfde plek een 18-jarige automobilist uit Haaksbergen op zijn voorganger. Ook deze bestuurder zag te laat dat de auto voor hem bij de kruising stil stond. Deze auto bestuurd door een 29-jarige man uit Ruurlo, draaide door de botsing een kwart slag en kwam tegen een van de auto’s die in de berm stonden.

Nadat deze botsing kwam de auto van de Haaksberger op de andere weghelft terecht, waar hij vervolgens fontaal in botsing kwam met een 29-jarige automobilist uit Lichtenvoorde die in tegenovergestelde richting reed.

De man uit Lichtenvoorde is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, evenals de 18-jarige bestuurder uit Haaksbergen.

De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de ongevallen.