Laffe overval op alleenwonende man Apeldoorn

Geplaatst op 12 oktober 2010, om 16:35 uur

APELDOORN – Een 51-jarige alleenwonende man uit Apeldoorn is maandagavond 11 oktober in zijn flatwoning aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn overvallen.

De man, die lichamelijke beperkingen heeft vanwege zijn gezondheid, opende tussen 20.30 en 21.00 uur de deur van zijn flat, nadat er was aangebeld. Twee onbekende jongens drongen daarna zijn woning binnen.

Eenmaal binnen, werd de bewoner door de overvallers bedreigd, geschopt en geslagen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en een arm, waarvoor hij heeft zich onder doktersbehandeling heeft gesteld. De man wist even later alarm te slaan waarop de overvallers er vandoor gingen. Bij de overval is onder andere geld weggenomen.

De twee verdachten zijn jonge mannen van 15 of 16 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Ze hebben een smal postuur en zijn ongeveer 1.65 tot 1.70 meter lang met kort haar. Eén van hen droeg een donkere pet. Beiden droegen donkere kleiding.

De politie spreekt van een laffe overval op een kwetsbare man. Er is een uitgebreid onderzoek gestart.

Degenen die de verdachten herkent aan het genoemde signalement of op deze maandagavond 11 oktober bij of in het flatgebouw iets verdachts heeft gezien, dat met deze overval te maken kan hebben, wordt dringend gevraagd te bellen met de recherche in Apeldoorn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.