Scooterrijders aangehouden in Doetinchem

Geplaatst op 30 oktober 2010, om 16:34 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober een 19- jarige jongen uit Kilder en een 15-jarige jongen uit Zeddam aangehouden. De jongens negeerden een stopteken van de politie, de bestuurder droeg geen helm en was onder invloed en ze konden zich niet legitimeren. De scooter is in beslag genomen. De jongens zijn bekeurd.  

Agenten zagen omstreeks 03.45 uur vier jongens op twee scooter met hoge snelheid wegrijden in de binnenstad in Doetinchem. De bestuurder van één scooter droeg geen helm. De agenten zetten de achtervolging in maar raakten de scooters in eerste instantie kwijt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De scooter met daarop de bestuurder zonder helm en een passagier werd kort daarop aangetroffen op de Kilderseweg in Doetinchem en kon tot stoppen worden gedwongen. De bestuuder, de 19-jarige jongen, bleek onder invloed. Deze beginnende bestuurder had een alcoholpromillage van 0,5. Beiden jongens konden geen identiteitsbewijs tonen. Ook was niet duidelijk van wie de scooter was. De jongens werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. De bestuurder krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed, het niet kunnen tonen van een geldig ID, het niet dragen van een helm, het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn ID.