Al meer dan 18 ton illegaal vuurwerk onderschept - GelreNieuws.nl

Al meer dan 18 ton illegaal vuurwerk onderschept

Geplaatst op 26 november 2010, om 11:58 uur

APELDOORN – Dat de inzet van het regionale vuurwerkteam noodzakelijk is, blijkt uit de inbeslagname van grote partijen vuurwerk. Tot nu toe is in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland al ruim 18 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Tips over dergelijke praktijken zijn welkom bij de politie op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

De medewerkers van het regionale vuurwerkteam hebben dit jaar al weer de nodige dozen illegaal vuurwerk afgevoerd. Werd er afgelopen jaar zo’n 16.500 kg illegaal vuurwerk in deze regio (het gebied van Harderwijk tot Winterswijk) in beslag genomen, de teller staat nu al hoger dan het totaal van verleden jaar.

De politie krijgt niet alleen meldingen over het illegale vuurwerk via het landelijke telefoon-nummer politie (0900-8844), maar de nodige meldingen komen ook via Meld Misdaad Anoniem. De politie begrijpt dat sommige mensen via dit telefoonnummer hun melding doen. Kennelijk kennen zij de illegale handelaren te goed en willen zij herkenning voorkomen. In sommige gevallen wil men af van de gevaarlijke situatie die gecreëerd wordt met de opslag van illegaal vuurwerk.

Ook dit jaar zijn al locaties aangetroffen waar de opslag een gevaar vormde voor bewoners en omwonenden. De politie wil dan ook nogmaals op deze risico’s wijzen. Dan hebben we het nog niet eens over de risico’s van het afsteken van illegaal vuurwerk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com