Duikteam zoekt vergeefs ‘drenkeling’ - GelreNieuws.nl

Duikteam zoekt vergeefs ‘drenkeling’

Geplaatst op 27 november 2010, om 17:01 uur

LIEREN – De politie heeft vrijdagavond 26 november een 35-jarige man uit Eerbeek aangehouden, nadat hij met zijn personenauto tegen een boom was gebotst, ongedeerd bleef en vervolgens  was weggelopen.

De gewaarschuwde hulpdiensten die een lege auto aantroffen, die half boven het Apeldoorns kanaal hing, zetten een duikploeg van de brandweer in, om het water te doorzoeken naar mogelijke slachtoffers.

Het ongeval vond omstreeks 20.20 uur plaats op Kanaal Zuid in Lieren (gemeente Apeldoorn). De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een boom.

Daarbij kwam de auto half boven het water van het kanaal te hangen. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en verliet de plaats van het ongeval te voet.

Door een passant werd de politie gewaarschuwd. Omdat niemand bij de auto werd aangetroffen en er mogelijk iemand in het water zou kunnen liggen, (in de auto bevond zich ook een kinderzitje) werden duikers van de brandweer ingeschakeld.

De duikers zochten het water af, waarna de politie op het huisadres van de eigenaar van de auto, duidelijk werd, dat niemand van het gezin in het water lag.

De man had alleen in de auto gezeten. Hij werd even later in de omgeving aangetroffen. Hij was ongedeerd en verklaarde dat hij te voet hulp was gaan zoeken. Hij werd door de politie aangehouden en tegen hem volgt een proces-verbaal wegens het verlaten plaats ongeval.