Gooier handgranaat Apeldoorn aangehouden - GelreNieuws.nl

Gooier handgranaat Apeldoorn aangehouden

Geplaatst op 3 november 2010, om 16:14 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagmiddag 2 november een 26-jarige man uit Almere aange-houden. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 24 op 25 juli bij een woning aan de Barnewinkel in Apeldoorn een handgranaat in de tuin te hebben gegooid. De schade was aanzienlijk.

Na een uitgebreid politieonderzoek  en mede naar aanleiding van tips via het programma Opsporing Verzocht kon de politie de verdachte gisteren aanhouden.

De politie werd die nacht rond 03.50 gealarmeerd over de explosie. De explosie bleek bij nader onderzoek te zijn veroorzaakt door een handgranaat die in de tuin is afgegaan. Als gevolg van de explosie zijn er enkele sierstenen uit de tuin door de ruiten gegaan en ontstond er schade aan de woning. De bewoners waren tijdens de explosie thuis, zij raakten niet gewond.

Het incident heeft de nodige media-aandacht gekregen. Zo werden in het programma Opsporing Verzocht ook bewakingsbeelden getoond van een fietser die vlak voor de explosie langs fietste. Diens identiteit is nooit bekend geworden. Binnengekomen tips leverden wel ene belangrijke bijdrage in het onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com