Grote verkeerscontrole op A1 bij Voorst - GelreNieuws.nl

Grote verkeerscontrole op A1 bij Voorst

Geplaatst op 10 november 2010, om 17:50 uur

VOORST – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 november 2010 op de rijksweg A1 ter hoogte van Voorst de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden.

Zij controleerden 505 voertuigen. Zeven verdachten zijn aangehouden. Vier hadden te veel alcohol gedronken en één reed onder invloed van drugs. Zij kregen allen een rijverbod opgelegd naast de bekeuring. Twee mannen zijn aangehouden voor het bezit van een gestolen TomTom en inbrekerswerktuig. Drie rijbewijzen zijn ingevorderd in verband met snelheden van 178, 187 en 203 km/uur.

Aanhoudingen

Eén man had een mes en een wapenstok bij zich. In zijn auto stonden een aantal jerrycans met dieselolie en een vuilniszak zat vol met elektronica, waaronder een gestolen Tom Tom. Hij was ook in het bezit van diverse mobiele telefoons. De man is ingesloten en de politie in Deventer stelt een nader onderzoek in.

Een andere man is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig voorhanden had en een bekende van de politie was. De recherche stelt een nader onderzoek in en nam een grote hoeveelheid schroevendraaiers, andere gereedschappen en een koevoet in beslag.

Bijzonderheden

De parketpolitie signaleerde vijf personen met openstaande bekeuringen en inde voor 1600 euro aan openstaande geldboetes. Eén vonnis is in persoon betekend.

Tijdens het preventieve fouilleren trof de politie twee boksbeugels aan. Er is proces-verbaal opgemaakt en de wapens zijn inbeslaggenomen.

Na signaleringen door de ANPR (kentekenlezer) nam de belastingdienst drie auto’s in beslag in verband met openstaande belastingschulden en inde direct 10.000 euro.

In 59 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, rijden zonder rijbewijs (2), ongeldig verklaard rijbewijs, niet tonen rij- en kentekenbewijs (28), rijden zonder kenteken, onverzekerd rijden (2), geen APK (3), onjuiste verlichting (5), geen identificatiebewijs (9), gladde banden (5), onjuist gebruik handelaarskenteken. Drie buitenlandse bestuurders rekenden hun bekeuring direct af.

Snelheid
Met radar zijn 2315 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 357 passeerden sneller toegestaan en krijgen nog bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 203 km/uur in plaats van de toegestane 120 km/uur. Drie rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

Drugstesters en warmtebeeldcamera

In het kader van innovatie zijn tijdens deze controle in samenwerking met de firma Honac een drugsscreener en warmtebeeldcamera getest.

Samenwerkende opsporingsdiensten

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 115 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, het Korps landelijke politiediensten (Verkeerspolitie en Nationale recherche), Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Osnabrück Niedersachsen en Polizeipräsidium Münster Nordrhein-Westfalen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com