Illegale vuilstorters bekeurd in Hattem - GelreNieuws.nl

Illegale vuilstorters bekeurd in Hattem

Geplaatst op 5 november 2010, om 14:25 uur

HATTEM – De politie heeft de afgelopen periode vijftien mensen bekeurd voor het illegaal storten van afval in papiercontainers in Hattem. Aangezien het hier om een milieudelict gaat, bepaalt het Openbaar Ministerie de hoogte van de boete.

Voor de verenigingen die kranten verzamelen om zo hun clubkas te spekken, is het een doorn in het oog. Met enige regelmaat gooien mensen allerlei afval in hun papiercontainers. Deze staan op de hoek van de Burgemeester Moslaan met de Hoopjesweg en de illegale stortingen liegen er niet om. Autobanden, afgewerkte olie, bouwafval, oud ijzer plastic en piepschuim.

In de plaatselijke media is al veel aandacht besteed aan de illegale stortingen. Ondanks dat gegeven bleven de verenigingen afval in hun papiercontainer aantreffen en werd er bij de politie aangifte gedaan.

Op verzoek van de verenigingen en in overleg met de gemeente heeft de politie regelmatig controles uitgevoerd. Hierbij werden in de afgelopen periode een vijftiental overtreders, voornamelijk uit Hattem, betrapt. De goederen die zij dumpten, dienden zij weer mee te nemen en op eigen kosten te storten.

Aangezien dergelijke illegale stortingen onder de Milieuwetgeving vallen, kunnen de boetes tot enkele honderden euro’s oplopen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com