Politiehond pakt man na inbraak Terborg - GelreNieuws.nl

Politiehond pakt man na inbraak Terborg

Geplaatst op 27 november 2010, om 17:07 uur

TERBORG – Politiehond Duco heeft vrijdagavond 26 november weer een sterk staaltje van zijn opsporingsvermogen laten zien. In een grijze huisvuilcontainer in een tuin aan de IJsselstraat in Terborg trof het dier de 21-jarige inbreker, die op de vlucht was geslagen bij een woninginbraak.

De bewoners hadden nog heldhaftig geprobeerd de inbreker tegen te houden, maar hij wist te ontkomen. Duco was hem uiteindelijk te slim af.

De politie werd rond 22.30 uur gealarmeerd toen een inbreker in het aangebouwde schuurtje van een woning aan de Industrieweg in Terborg, door de 45-jarige vrouw des huizes werd overlopen. De vrouw bedacht zich niet en sprong de man boven op zijn rug en sloeg gillend alarm. Geholpen door haar toegesnelde man, konden ze de zich hevig verzettende inbreker niet overmeesteren. De inbreker sloeg de vrouw in haar gezicht en zou zich onder doktersbehandeling stellen.

De inbreker, die het gemunt had op de inhoud van de diepvriezer, sloeg op de vlucht en via schuttingen, tuinen en schuurdaken van buren wist hij te ontkomen. De gealarmeerde politie zette de omgeving af, in afwachting van de komst van een tweetal diensthonden.

Viervoeter Duco bleek de uiteindelijke winnaar. Na het doorzoeken van verschillende tuinen bleef het dier alert en sprong plotseling bovenop een grijze vuilcontainer. Toen zijn geleider het deksel opende zat de 21-jarige ineengedoken onderin de container.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com