Viertal woninginbraken - GelreNieuws.nl

Viertal woninginbraken

Geplaatst op 7 november 2010, om 14:54 uur

APELDOORN/KLARENBEEK – Tijdens afwezigheid van de bewoners werd zaterdagavond 6 november is er in Apeldoorn in een drietal woningen en in Klarenbeek in één woning ingebroken. Er werd geld, een tv-toestel en een camera weggenomen.

De inbraken vonden voornamelijk plaats in de avonduren tijdens afwezigheid van de bewoners. De inbraken vonden plaats in woningen aan de Warenargaarde, het Wilhelminapark en de Balustrade in Apeldoorn en aan de Klarenbeekseweg in Klarenbeek. Men kwam binnen door een raam of een deur te forceren. De woningen werden doorzocht en geld en goederen werden weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Of de inbraken met elkaar in verband kunnen worden gebracht zal uit het verdere onderzoek moeten blijken.

Donkere winteravonden
De politie adviseert om tijdens de donkere winteravonden, vooral bij de achterdeur een buitenlamp te laten branden. Sluit bij afwezigheid de gordijnen en laat binnen verlichting branden. Wek de indruk dat u gewoon thuis bent. Waardevolle spullen zoveel mogelijk opbergen in een deugdelijke kluis. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen. Informeer wel de buren over uw afwezigheid, zij kunnen bij onraad direct de politie bellen. Meer tips en informatie staat op www.politiekeurmerk.nl.