Voorlichting brandweer trekt 900 bezoekers

Geplaatst op 16 november 2010, om 18:44 uur

BRONCKHORST –  In de maanden oktober en november hield de brandweer een voorlichtingscampagne voor de bewoners van het buitengebied van Bronckhorst. Door de uitgestrektheid van het gebied doet de brandweer er langer over om ter plaatse te komen. De brandweer deed dan ook een beroep op de zelfredzaamheid van de bewoners.

Er was voor hen de mogelijkheid om zich voor te laten lichten op een van de negen voorlichtingsavonden die de brandweer speciaal voor hen organiseerde. Van de 4500 uitgenodigde burgers maakten ruim negenhonderd personen gebruik van deze gelegenheid. De “ahhs” en “oeps” gaven aan dat men de gevaren en de snelheid waarmee brand zich voortplant onderschat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Om een brand vroegtijdig te ontdekken en te melden kregen alle bezoekers van de voorlichtingsavonden na afloop een rookmelder mee naar huis. Voor de oudere bezoekers was er de mogelijkheid om deze door de brandweer te laten plaatsen. Enkele personen maakten hier dankbaar gebruik van. De brandweer kan terugkijken op een geslaagde actie.