Werknemer betrapt op verduistering fietsen

Geplaatst op 24 november 2010, om 12:45 uur

APELDOORN – De politie is een onderzoek aan het afronden naar de verduistering en verkoop van tientallen fietsen door een werknemer van een fietsengroothandel uit Apeldoorn. Naast de hoofdverdachte zijn nog acht personen aangehouden op verdenking van heling.

De verdachte, een 21-jarige man uit de gemeente Voorst, wordt ervan verdacht tijdens zijn werkzaamheden voor de fietsgroothandel ongeveer dertig fietsen te hebben verduisterd en verkocht. Zijn praktijken kwamen afgelopen zomer aan het licht toen één van de personen aan wie de fietsen werden doorverkocht argwaan kreeg en contact opnam met de groothandel. Eind juni is de man op heterdaad betrapt terwijl hij fietsen wegnam uit het magazijn van de groothandel. De man werd aangehouden en uitgebreid verhoord.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de aanhouding van de 21-jarige werknemer richtte de politie zich op het in kaart brengen van de helers met wie de verdachte zaken deed. In totaal zijn acht mensen aangehouden op verdenking van heling, afkomstig uit ondermeer Apeldoorn, Eerbeek en Brummen. Tegen alle verdachten van heling maakt de politie proces-verbaal op. Tegen twee van hen volgt ook een zogenaamd ‘ontnemingrapport’ om de winst die zij hebben gemaakt met het verder doorverkopen van de fietsen terug te vorderen.

De politie heeft zeven fietsen kunnen terugbezorgen bij de eigenaar van de groothandel. De overige fietsen waren al verder doorverkocht en niet of nauwelijks meer traceerbaar.

De politie is het onderzoek aan het afronden. De verdachte, die na enkele dagen hechtenis en diverse verhoren afgelopen zomer is heengezonden, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Hem wordt verduistering in dienstbetrekking ten laste gelegd.