Automobilist botst op Taxibusje

Geplaatst op 16 december 2010, om 16:56 uur


DOETINCHEM
– De 39-jarige man uit Doetinchem die donderdagmiddag 16 december in botsing kwam met een taxibusje op de Liemersweg in Doetinchem, heeft in het ziekenhuis alle medewerking aan het onderzoek van de politie geweigerd.

Als gevolg hiervan is de man in het ziekenhuis aangehouden wegens rijden onder invloed en is zijn rijbewijs ingevorderd.

De politie ontving donderdagmiddag rond 15:30 uur een melding over de 39-jarige automobilist, die slingerend zou rijden op de Liemersweg, richting Doetinchem. Even later haalde de automobilist een vrachtwagen in en botste hij op een tegemoetkomende taxibus waarin naast de chauffeur drie kleine kinderen zaten. De inzittenden van de taxibus raakten niet gewond.

De 39-jarige automobilist raakte na de botsing van de weg en belandde in een sloot. Hij zat bekneld in zijn voertuig en is door de brandweer uit de auto bevrijd. De man is daarna ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek bij nader onderzoek niet gewond te zijn geraakt. Aangezien er sterke vermoedens waren dat de man onder invloed van alcohol was is hem de afname van een bloedproef opgelegd. Hier weigerde de man aan mee te werken. Ook weigerde hij een verklaring af te leggen. Hierop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man, waarin ook wordt meegenomen dat de man alle medewerking aan het politieonderzoek heeft geweigerd.

Video: Omroepgelderland.nl