Drie gewonden door gladheid

Geplaatst op 7 december 2010, om 15:30 uur

ACHTERHOEK – Maandag 6 december vonden er door de gladheid in de Achterhoek diverse ongevallen plaats. Het merendeel was zonder gewonden. Drie mensen raakten gewond door ongevallen die met de gladheid te maken hadden.

In Neede raakte omstreeks 19.40 uur een 67-jarige Needenaar gewond. Hij kwam met zijn fiets op de Nieuwstraat door de gladheid te vallen. Hij liep een enkelbreuk op en omstanders hadden het slachtoffer in afwachting van de ambulance een deken gegeven.

Rond 21.50 uur is op de Kerkstraat in Didam een jonge vrouw met haar fiets gevallen. Zij liep rugletsel op en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Ruim twee uur later vond er op de Kilderseweg in Zeddam een ongeval plaats. Een ouder echtpaar liep vanwege het slecht begaanbare trottoir op de rijbaan. Een 64-jarige automobiliste uit ’s-Heerenberg zag hen plotseling en trachtte hen te ontwijken. Bij deze manoeuvre raakte de spiegel van de auto de 72-jarige Zeddammer die ten val kwam en een hoofdwondje opliep. Ook hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.