Duo aangehouden na plofkraak

Geplaatst op 1 december 2010, om 10:09 uur

VIERHOUTEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 30 november twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht een geldautomaat op de Nunspeterweg in Vierhouten te hebben opgeblazen. In de buurt werd ook nog een uitgebrande auto aangetroffen, die gestolen bleek. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met 0900 – 8844.

De politie kreeg omstreeks 02.25 uur een melding dat een geldautomaat was opgeblazen. De daders waren in een rode Ford Mondeo gevlucht. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in. Eén van de eenheden trof in de buurt de betrokken auto en twee verdachten aan. Het waren twee mannen uit het westen van het land (22 en 24 jaar) en zij zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Getracht is om de geldautomaat op professionele wijze op te blazen. Er is geen geld buit gemaakt, maar de schade was aanzienlijk. Door de ontploffing werden ook enkele auto’s in de buurt beschadigd.

Later in de nacht trof een getuige op de Plaggeweg in Vierhouten een uitgebrande auto aan. Het ging om een VW Golf en de auto bleek in het westen van het land gestolen te zijn. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn.

Daarnaast wil de politie graag weten of getuigen de VW Golf en de rode Ford Mondeo eerder onder verdachte omstandigheden in de buurt hebben gezien. Tips zijn welkom via 0900 -8844.