Veel ongevallen door sneeuwval - GelreNieuws        

Veel ongevallen door sneeuwval

Geplaatst op 29 november 2010, om 17:08 uur


REGIO
– De sneeuwval heeft maandagmiddag 29 november in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland voor flinke verkeersoverlast en tientallen aanrijdingen veroorzaakt. Drie mensen raakten licht gewond en werden naar ziekenhuizen vervoerd.

De sneeuwval zorgde in de avondspits op vrijwel alle doorgaande wegen voor filevorming en vertraging. Ernstige incidenten werden tot nu toe niet gemeld.

In Braamt (Achterhoek) botsten rond 16.30 uur op de N316 twee auto’s frontaal tegen elkaar. Een personenauto, met daarin een man en een vrouw, raakte in een slip en botsten op de andere weghelft tegen een tegemoetkomende auto. De man en de vrouw raakten licht gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de tegemoetkomende auto bleef ongedeerd. (Door een misverstand kwam een 2e melding over ditzelfde ongeval ook binnen op de locatie Hoofdstraat – Kilder. Daar was dus niets aan de hand.)

In Vaassen gleed een bestuurster met haar auto vanaf de Kortebroekweg in de sloot. Zij raakte licht gewond en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

In Zelhem botsten rond 17.15 uur twee personenauto’s op de Keijenborgseweg frontaal op elkaar. Een bestuurster reed richting Hummelo en raakte in een bocht van de weg in een slip en botste daarna frontaal tegen een tegemoetkomende auto. De dame bleef ongedeerd. De bestuurder van de andere auto is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Aan de Vordenseweg tussen Baak en Vorden raakte kort voor 20 uur een auto van de weg. de wagen botste tegen een boom en kwam in een greppel tot stilstand. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De inzittenden, een echtpaar, werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd, beiden waren ongedeerd.

Heeft u foto’s van sneeuwhinder/ongevallen? Mail ze naar [email protected]