Inzittenden auto aangehouden na verlaten plaats ongeval

Geplaatst op 18 december 2010, om 16:28 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 december twee 23-jarigen aangehouden. De 23-jarige chauffeur (zonder vaste woon en verblijfplaats) botste op de Varseveldseweg in Doetinchem tegen een geparkeerd staande auto en een informatiebord. De twee mannen gingen er vandoor zonder hun gegevens achter te lat

De politie kreeg omstreeks 00:30 uur de melding dat een auto tegen een informatiebord en een geparkeerd staande auto was gereden op de Varseveldseweg. De inzittenden waren wel uitgestapt, maar zijn er zonder hun gegevens achter te laten vandoor gegaan. Dankzij een kenteken en een goed signalement van het tweetal kon de politie de mannen achterhalen. De twee 23-jarigen zijn op de Frans Halsweg aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en meegenomen naar het politiebureau.

De auto waarin de mannen reden werd op de Kempenarlaan total loss aangetroffen en is weggesleept. De 23-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Na verhoor werd de 23-jarige bijrijder uit de gemeente Oude IJsselstreek in vrijheid gesteld. De chauffeur is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.