Trein botst op lege personenauto

Geplaatst op 17 december 2010, om 18:02 uur


VORDEN –
Op de Oude Zutphenseweg in Vorden is vrijdagmiddag een trein op een leegstaande personenauto gebotst.  De bestuurder van de auto en de inzittenden van de trein bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 16.50 uur op een bewaakte spoorwegovergang met bomen. Een 53-jarige automobiliste uit Brummen reed over de spoorwegovergang. Hierbij raakte de spiegel van haar auto de spiegel van een tegemoetkomende auto die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Vorden. De vrouw kon haar auto op de weg tot stilstand brengen, maar de auto van de man kwam gedeeltelijk op de rails terecht.

Beide bestuurders hebben getracht om de auto van de rails te krijgen, maar moesten deze poging staken omdat er een trein uit de richting Vorden naderde. De machinist kon de trein niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen de auto. De auto werd tientallen meters door de trein meegesleurd. De auto raakte total loss. De twee automobilisten bleven ongedeerd. Ook in de trein zijn geen slachtoffers gevallen. De treinpassagiers zijn met bussen verder vervoerd.

Het treinverkeer tussen Winterswijk en Zutphen  heeft als gevolg van het ongeval lange tijd stil. gelegen.