Overval op boekhandel Harderwijk - GelreNieuws.nl

Overval op boekhandel Harderwijk

Geplaatst op 14 december 2010, om 20:18 uur

HARDERWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar twee mannen die op dinsdag 14 december een gewapende overval op een kantoorboekhandel aan de Nassaulaan in Harderwijk pleegden. Er is geen buit gemaakt.

Uit een eerste onderzoek blijkt, dat er meerdere mensen in de omgeving van de boekhandel waren op het moment van de overval. De politie zoekt contact met deze getuigen. Zij kunnen bellen via 0900 – 8844.

De overval vond rond 18.00 uur plaats. Twee gewapende jongemannen kwamen de kantoorboekhandel binnen. Het personeel werd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en men eiste geld.

Een klant, die kennelijk niet was opgemerkt, bemoeide zich met de overval waarna het duo, zonder buit, te voet vluchtte in de richting van de Bernhardlaan.

De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en heeft direct betrokkenen opgevangen en de eerste verklaringen opgenomen. Andere politie-eenheden stelden in de omgeving een onderzoek naar de verdachten in. Via Twitter en een SMS-Alert zijn getuigen gezocht.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: beiden rond de 20 jaar, licht getint uiterlijk. De ene verdachte was ongeveer 1.65 m. Hij droeg een spijkerbroek, lerenjas tot over de heupen en lichte schoenen. De ander was duidelijk langer en had een snorretje. Hij droeg een spijkerbroek en een donkerblauwe jas tot over de heupen.

De politie sluit niet uit dat de verdachten de winkel voor de overval hebben geobserveerd. Mogelijk is dit bij het winkelend publiek opgevallen. Tips zijn welkom via 0900 – 8844.

Voor de betrokkenen van de overval wordt slachtofferhulp geregeld.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com