Politie zoekt getuige van beroving Winterswijk - GelreNieuws.nl

Politie zoekt getuige van beroving Winterswijk

Geplaatst op 30 december 2010, om 16:53 uur

WINTERSWIJK – Op maandagavond 27 december hebben enkele jongeren geprobeerd een 15-jarige jongen uit Winterswijk te beroven op een bospaadje in het verlengde van de Eelinkes in Winterswijk. De jongeren gingen er vandoor toen een fietser naderde.

Het voorval vond rond 19:45 uur plaats. Een groep van 5 à 6 jongeren, allen met capuchons op en sjaals over hun neus en mond, duwde de 15-jarige van zijn fiets af de berm in. Één jongere had een opvallend witte jas en een andere jongere droeg een legerjas.

De jongeren eisten ondermeer geld. De 15-jarige weigerde en de jongeren herhaalden hun eis enkele keren. Toen er een fietser naderde vanuit de richting van de Eelinkes sloegen de jongeren op de vlucht. De fietser heeft vermoedelijk wel gemerkt dat er iets gaande was, maar is doorgefietst en de 15-jarige heeft hem ook niet aangesproken. De 15-jarige jongen heeft inmiddels aangifte gedaan van wat hem is overkomen en de politie stelt een onderzoek in.

De politie wil hiervoor graag in contact komen met de fietser die de beroving vermoedelijk onbewust heeft verstoord. Dit was een man van ongeveer 25-30 jaar oud met kort krullend donker haar en een bril met zwart montuur. Als iemand zich in deze omschrijving herkent vraagt de politie of men wil bellen met 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com