Politiehonden trainen in Eefde - GelreNieuws.nl

Politiehonden trainen in Eefde

Geplaatst op 15 december 2010, om 14:44 uur


EEFDE –
Op het sluizencomplex aan de Kapperallee in Eefde heeft woensdag de jaarlijkse oefendag voor politiehonden uit de regio Noord- en Oost- Gelderland plaatsgevonden.

Zo’n 15 hondengeleiders kwamen bij 6 verschillende oefeningen in actie. Het ging om twee zoekoefeningen waarbij de hond enkele voorwerpen moesten lokaliseren. Bij de overige oefeningen ging het om de aanhouding van een verdachte. In een ruimte van het sluizencomplex moest een agressieve man worden aangehouden. De wervelwind uit een bladblazer moest de honden schrik aan jaren, maar geen van de dieren liet zich bang maken. Ook moest er een “inbreker”die zich op een boot had verstopt worden aangehouden. Bij een andere oefening werd de hond ingezet om een donkere kelder te doorzoeken. Bij de laatste oefening moest een verdachte helemaal boven in de sluistoren worden aangehouden. Een heel stijl trapje, waarmee hond en politieman het laatste stukje om hoog moesten, bleek de grootste hindernis van deze oefening.

De politiehonden zijn speciaal opgeleid om op commando een verdachte in been of arm te bijten. Om bij de oefeningen niet gewond te raken hadden de “verdachten” een speciaal pak aan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com