Schot gelost bij overval Harderwijk

Geplaatst op 4 december 2010, om 17:28 uur

HARDERWIJK – De politie doet onderzoek naar een overval op een winkel in de Donkerstraat in Harderwijk. Niemand raakte gewond.

Vrijdag 3 december rond 21:45 uur werd een medewerker van de winkel, die buiten de winkel controleerde of alles binnen stond, bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door twee onbekende mannen die om geld riepen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De mannen wilden de winkel binnen maar de eigenaresse die binnen in de winkel stond deed de deur niet open. Een van de daders heeft een schot gelost, daarbij zijn geen gewonden gevallen. Door het lawaai rondom de winkel zijn omstanders gealarmeerd. Vermoedelijk zijn de daders daarom te voet en zonder buit, er vandoor gegaan in de richting van de Academiestraat. Daarna zijn de daders vermoedelijk met een vluchtauto er vandoor gegaan.

Het signalement van de daders:
Dader 1: vermoedelijk blanke man, ongeveer 1.70 m lang, gezet postuur, rode jas, grove gebreide sjaal om zijn gezicht, rossig baardje.
Dader 2: vermoedelijk blanke man, ongeveer 1.90 m lang, zwarte jas.

De politie is op zoek naar getuigen die nog niet benaderd zijn maar wel iets gezien hebben wat in verband kan worden gebracht met de overval. Met name is de politie op zoek naar twee vrouwelijke getuigen, een met blond en een met donker haar, die de politie op de hoek van de Markt hebben gesproken en verteld hebben dat zij een vluchtauto hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.