Deventer Helden in beeld gebracht

Geplaatst op 14 januari 2011, om 16:28 uur

DEVENTER – Aankomende maandag, 17 januari a.s., verschijnt het boek “De Helden van Deventer en omgeving”, van de hand van de Deventer fotograaf Leo van ’t Hul. Het boek schetst een indrukwekkend portret van hulpverleners in de regio Deventer.

Een eerbetoon aan de ware helden van onze maatschappij: de mannen en vrouwen van de ambulance, brandweer en politie, die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid, soms met gevaar voor eigen leven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De mensen achter de krantenberichten
In het boek staan de verhalen opgetekend uit de dagelijkse praktijk van hulpverleners. Hoe gaan zij om met de schokkende gebeurtenissen waarmee ze soms te maken krijgen? Wat gaat er door hen heen als ze aankomen bij een incident? Het zijn de verhalen “achter het krantenartikel”, uit de eerste hand van de mensen die er met hun neus bovenop hebben gestaan. Het boek is full-color uitgevoerd met prachtige foto’s. Beelden die bij de hulpverleners die aan de uitgave hebben meegewerkt nog op het netvlies staan gebrand. Beelden die bij hen tot op de dag van vandaag nog steeds een lach en een traan opwekken.

Beelden vertellen
Het idee voor het boek ontstond drie jaar geleden. Van ’t Hul, vaak bij nacht en ontij op pad om foto’s te maken van incidenten in Deventer en omstreken, wilde graag meer betekenis geven aan de beelden die hij maakte. Het verhaal erachter vertellen aan een breed publiek. Dankzij sponsoring van de Deventer middenstand kreeg hij uiteindelijk ook de kans om het boek uit te brengen. Er zal een eerste druk van 1900 boeken plaatsvinden, die bij boekhandel in Deventer, alsook via internet www.fotoserverijsselland.nl, gekocht kunnen worden.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Van ’t Hul wil met het boek ook iets doen voor de maatschappij. De opbrengst van het boek komt daarom geheel ten goede aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit fonds, dat inmiddels haar 50 jarig jubileum heeft gevierd, is gevestigd in Deventer en zet zich in voor kinderen met minder kansen in Nederland. Ook in ons land zijn er veel kinderen die wel een beetje gewoon geluk kunnen gebruiken. Kinderen voor wie vanzelfsprekende extraatjes zoals een fiets, een weekje kamperen of een Sinterklaascadeautje helaas niet zijn weggelegd. Kinderhulp helpt deze kinderen met bescheiden financiële bijdragen. Meer informatie: www.kinderhulp.nl. Hier leest u ook wat u, naast het kopen van het boek, nog meer kunt doen om Kinderhulp te steunen.