Treinbotsing Zevenaar door koperdiefstal - GelreNieuws.nl

Treinbotsing Zevenaar door koperdiefstal

Geplaatst op 14 januari 2011, om 18:10 uur

ZEVENAAR –  De botsing van dinsdag tussen een goederentrein en een internationale ICE is waarschijnlijk het gevolg van koperdiefstal. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag na onderzoek. Op de plek van het ongeval is 300 meter koperdraad verdwenen.

Zie ook: – Treinen botsen bij Zevenaar

De twee treinen kwamen dinsdag rond het middaguur met elkaar in botsing op de plek waar de Betuwelijn aansluit op het spoor tussen Arnhem en Duitsland. Het voorste deel van de ICE schampte de achterste wagens van de lege goederentrein. Beide treinen ontspoorden gedeeltelijk. Er vielen geen gewonden, maar er was wel aanzienlijke materiële schade, aldus het KLPD.

De politie is op zoek naar informatie over de diefstal. Door het wegnemen van koper raakte de veiligheid op het spoor in het geding, aldus het KLPD. De diefstal leidt ook tot economische schade. Bij Zevenaar konden pas donderdag weer treinen rijden.

Sinds vorig jaar heeft het KLPD 29 verdachten aangehouden wegens koperdiefstal op en rond het spoor. „Wij nemen dit zeer hoog op”, zegt een woordvoerder.

Tekst: De Telegraaf.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com