Treinen botsen bij Zevenaar - GelreNieuws.nl

Treinen botsen bij Zevenaar

Geplaatst op 11 januari 2011, om 17:29 uur


ZEVENAAR –
Op het spoortraject Arnhem-Zevenaar is dinsdag rond het middaguur ter hoogte van Zevenaar een internationale passagierstrein (ICE) richting Duitsland met een goederentrein in botsing gekomen. Dat meldde de politie.

Zie ook: – Treinbotsing Zevenaar door koperdiefstal

Volgens ProRail zijn er geen gewonden gevallen. Door de botsing is geen treinverkeer mogelijk vanaf Zevenaar richting de grens met Duitsland. Ook op de Betuwelijn is geen goederenvervoer mogelijk.

De passagiers van de ongelukstrein bij Zevenaar zijn dinsdagmiddag rond twee uur van boord gehaald. Dat meldden de hulpdiensten. De 146 inzittenden worden met bussen naar een opvanglokatie gebracht. De passagiers worden opgevangen, waarna verder vervoer wordt geregeld zodat iedereen zijn of haar bestemming kan bereiken.

De twee treinen schampten elkaar, waardoor de voorste wagon van de ICE en de achterste wagons van de goederentrein ontspoorden. De botsing vond plaats bij de aansluiting met de Betuwelijn ter hoogte van de Babberichseweg in Zevenaar. Het voorste treinstel van de passagierstrein staat naast het spoor.

De oorzaak van de botsing is nog onbekend.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com