Drie doorrijders binnen 100 meter

Geplaatst op 20 januari 2011, om 18:35 uur

HEERDE – Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar twee aanrijdingen op de A50 ter hoogte van Heerde waar in beide gevallen de veroorzakers zijn doorgereden. De twee aanrijdingen vonden op donderdag 20 januari 2011 omstreeks 08.00 uur kort na elkaar plaats binnen een afstand van 300 meter.

De twee ongevallen ontstonden achter de bestuurder van een Mercedes die in de middenberm was geraakt en is doorgereden zonder zich kenbaar te maken. Getuigen kunnen contact opnemen met de Verkeerspolitie in Assen op telefoonnummer 0592-390250.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een onbekend gebleven bestuurder van een donkere Mercedes was in de middenberm, vermoedelijk zonder schade, geraakt en van daaruit is doorgereden. In verband hiermee remde het verkeer af en ontstonden er twee aanrijdingen op de linker rijstrook. Van beide ongevallen reden de veroorzakers door zonder zich kenbaar te maken bij de benadeelden.

Twee bestuursters, een 33-jarige vrouw uit Bemmel en een 18-jarige vrouw uit Emst zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De 18-jarige vrouw uit Emst had last van haar knieën en borst. De 33-jarige vrouw is zwanger en laat zich verder door haar gynaecoloog onderzoeken.

In verband met het ongeval was de rijbaan richting Zwolle tijdelijk gedeeltelijk gestremd en zorgde voor de nodige vertraging in beide richtingen. De file uit tegenovergestelde richting betrof een kijkersfile.