Duitse politiehelikopter vindt vermiste man

Geplaatst op 11 januari 2011, om 17:14 uur

ZEDDAM – Dankzij de inzet van een Duitse politiehelikopter heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 11 januari in het buitengebied van Zeddam een 54-jarige aan geheugenverlies lijdende man uit die plaats teruggevonden. Hij was onderkoeld en is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De politie kreeg maandagavond omstreeks 20.30 uur een melding van een woonzorgcentrum aan de Vinkwijkseweg in Zeddam de melding, dat een bewoner werd vermist. De man die aan sterk geheugenverlies lijdt, had zonder jas het pand verlaten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Personeel, kennissen en de politie hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld en gezien de situatie van de man en de kou werd besloten om een politiehelikopter in te zetten. Er werd ook direct een SMS-Alertbericht verstuurd met informatie over de vermiste man.

Aangezien er door de weersomstandigheden in het westen van het land geen helikopter vanaf Schiphol kon opstijgen, werd contact met de Duitse politie opgenomen. Hier kon men vanaf Düsseldorf assistentie verlenen, waarop twee Nederlandse agenten naar Emmerich zijn gereden. Hier werd met de bemanning de zoekactie doorgenomen. Andere politie-eenheden waren nog in het gebied aan het zoeken.

Kort na 01.00 uur signaleerde de warmtebeeldcamera van de heli een man die op een zandpad lag. Surveillance-eenheden werden naar de locatie gestuurd en troffen daar de vermiste man aan. Hij was nogal onderkoeld en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is hij ter observatie opgenomen.