Fietsers gewond door gladheid Aalten

Geplaatst op 11 januari 2011, om 17:12 uur

AALTEN – In Aalten zijn maandag 10 januari zeker vier fietsers gewond geraakt door de gladheid. Eén van hen, een 61-jarige Aaltense, liep een gebroken enkel op.

De gladheid zorgde maandag voor diverse aanrijdingen en ongevallen in de Achterhoek. Opvallend was het aantal gewonde fietsers in Aalten. Hier gingen op de Bredevoortsestraat-weg, de Varsseveldsestraat en de Bonifaciusstraat mensen door de gladheid onderuit.

Rond 09.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen over de ongevallen. Naast de vrouw met een gebroken enkel, liep een 54-jarige Aaltense een hoofdwond op en werd met de ambulance naar de dokterspost gebracht. Een 54-jarige Aaltenaar liep heupletsel op en een 51-jarige plaatsgenoot werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De gemeente Aalten is verzocht om extra te strooien.

In Doetinchem raakte omstreeks 09.25 uur een 19-jarige Doetinchemse op de Abdijlaan met haar auto van de weg en botste tegen een boom. De auto raakte zwaar beschadigd, de vrouw kwam met de schrik vrij.

In Beek is omstreeks 13.10 uur een busje door de gladheid op de Arnhemseweg in een slip geraakt. Het voertuig kwam op zijn kant terecht en de 23-jarige bestuurder uit Oosterbeek raakte niet gewond.