Vrouw komt om bij brand in Winterswijk - GelreNieuws.nl

Vrouw komt om bij brand in Winterswijk

Geplaatst op 27 januari 2011, om 19:25 uur


WINTERSWIJK
– In een schuur aan de Steengroeveweg in Winterswijk is donderdagavond brand uitgebroken. De brandweer gaat er vanuit dat de 75-jarige eigenaresse bij de brand om het leven is gekomen.

De brandweer kreeg rond kwart voor zeven melding binnen.  De brand woedde in een grote schuur met daarin een hondenkennel en een kantoorruimte.

Met behulp van buurtbewoners zijn enkele honden uit het kennel gered. Kort daarna werd duidelijk dat de 75-jarige  eigenaresse werd vermist. Bij aankomst van de brandweer stond het gebouw al volledig in lichterlaaie. De brandweer had in het buitengebied moeite om aan voldoende bluswater te komen en zette daarom groot materieel ingezet, waaronder een tankwagen met 10.000 liter water van de brandweer uit Lichtenvoorde. Ook werd de hulp ingeroepen van de Duitse brandweer uit Oeding.

Ondanks de massale inzet van de brandweer werd het gebouw volledig verwoest.  Kort na 21 uur was het vuur onder controle.

Tijdens de nabluswerkzaamheden in de nacht van donderdag op vrijdag heeft de brandweer een stoffelijk overschot gevonden. Daarnaast werden ook twee dode honden aangetroffen. De identiteit van het slachtoffer wordt nog onderzocht. Vermoedelijk gaat het om de eigenaresse van de kennel. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.